Wilde & Cosby

Wilde & Cosby
I denna blogg kan du följa Wilde & Cosby, två goa och busiga hundar, i deras vardag, träning och på tävling. Lämna gärna ett tassavtryck i bloggen eller vår gästbok!

fredag 17 december 2010

Sammanfattning 2010

Dags för en sammanfattning för året som gått. De senaste veckorna har vi tagit det lite lugnare med träning, dels för att jag varit förkyld i ett par omgångar, våran daghusse haft influensan och jag har arbetat mycket. Men det känns rätt okej, då vi varit ganska aktiva och tränat regelbundet på olika sätt under året. Så bloggen...eller rättare sagt...bristen på blogginlägg.... avspeglar på intet sätt vår aktivitetsnivå...

UTSTÄLLNINGAR har vi deltagit i under året och Wilde har tagit flera CK och dessutom haft placeringar som tvåa respektive fyra i bästa hane. Han tycker om att visa upp sig och Siri är duktig på att visa fram honom. Birdey har också fått flera CK, vunnit några av sina klasser, men det senaste halvåret har vi valt att inte ställa ut honom. Han visade tydligt att det var jobbigt med hundar framför och bakom och domaren som klämde på diverse ställen...så han har mest hängt med och blivit lite "tränad" utanför ringen. Han behövde förmodligen mogna på olika sätt....o när vi ställde ut honom i Sätila på Adventsutställningen, märktes inget av tidigare olust...utan han visade upp sig jätte fint och såg ut att ha riktigt roligt. Vi har tränat in en "hopp och skutt" signal....så vi kan få honom busig och glad i olika situationer....inte dumt alls!

KURS har jag äntligen kunnat gå med Wilde....han har lugnat ner sig betydligt vid aktivitet tillsammans med andra hundar. Tills i höstas har vi tränat för oss själva utan störningar i form av andra hundar, men i våras deltog vi på en träning för nybörjare som var upplagt som ett prov med skott...gick riktigt bra! Så vi anmälde oss till kurs på SSRK för nybörjare och har deltagit där under hösten. Att träna med andra hundar nu har gått riktigt bra...i början var han lite gnällig...men så vande han sig....o med lite godis då och då för att känna sig duktig när de andra jobbar...har funkat bra. Inte trodde jag i våras att han skulle kunna sitta själv omgiven av andra hundar. Han har en jätte stor arbetslust och är alltid väldigt laddad så tyvärr är han inte helt tyst....men jag tycker det går åt rätt håll.

Start i WORKINGTEST, först i Stättared och sedan i Halmstad där han blev uppflyttad!! Kändes så roligt att få lön för all träning och all möda som jag lagt ner....o för de stunder där man undrar om man någonsin kan komma till start....när man har en hund som många gånger reagerar först och tänker sedan....Dessutom fick han mycket beröm från en domare för ett utmärkt markeringsarbete! Det värmer!

Birdey har jag tränat också samtidigt med Wilde, han fick vara med på en halvdagsträning i SSRK och gjorde jätte fint ifrån sig. Han som varit lite försiktig...har utvecklats till full fart ut och full fart hem. Numera är det helt okej att lämna dummien snabbt....då han tycker det är kul med belöningar i form av både godis och lek. Stadgan har jag inte varit lika noga med...då jag har prioriterat glädje och fart...men nu jobbar vi även med den....o på kursen var han jätte duktig på att vänta.

VILTSPÅR Har vi tränat på. Wilde har ett godkänt anlagsklass sedan förra året och jag stod precis i beredskap för att anmäla honom till öppenklass....så kom snön...så nu får vi vänta med start. Birdey tränar på....han tänker jag starta i ett anslagstest till våren. Han är mycket noggrann och hans tempo är behagligt...jämfört med Wilde:)...som tror att det är först till mål som gäller....

Cosby och Siri har kommit hem från Dingle....hemlängtan blev för stor....så nu är det praktik på ridskola som gäller tills det går att söka in på nytt. Så nu får Cosby följa med Siri till hästarna några dagar i veckan...så han har en varierad tillvaro. Cosby och jag tränade lydnad på Lerums brukshundklubb i somras...var med på sommarkurs. Deltog också i flera träningstävlingar. Hade tänkt att på nytt starta trean och hoppades på en uppflyttning. Han har ett andra pris i trean sedan tidigare. Tråkigt nog lyckades jag trampa Cosby på tassen...riktig hårt..under träning...vilket fick honom att inte vilja gå så nära som han behöver i fritt följ och vid förflyttningar. Därför kändes det inte meningsfullt att starta. Vi får se hur det blir framöver.

Det var väl i stora drag året som gått....ser framemot nya träningsmål....mer om det vid nästa tillfälle.

GOD JUL och GOTT NYTT ÅR......önskar vi er alla!








Inga kommentarer: