Wilde & Cosby

Wilde & Cosby
I denna blogg kan du följa Wilde & Cosby, två goa och busiga hundar, i deras vardag, träning och på tävling. Lämna gärna ett tassavtryck i bloggen eller vår gästbok!

söndag 12 juli 2009

Utställning i Tvååker


En spännande helg med fantastiska resultat för Kennel Flatterhaft! Visserligen varierade Wildes resultat under de två dagarna...men vi är ändå nöjda med vår fina kille...tycke och smak varierar förstås mellan olika domare.

Fredagens resultat som gav ett blått band överraskade förstås och vi blev väl inte speciellt glada över det, men om man bortser från kritiken gällande Wildes huvud...så var den ändå bra.
Domare Lange Finn Danmark; 15 mån hane i maximal storlek, ett mkt brett och tungt huvud, nospartiet kunde vara längre, förträfflig överlinje, mkt välkroppad, en aning rak skuldra, välvinklade bak, bra benstomme och tassar, bra päls som dock är lite kort, rör sig med bra steglängd.

På Lördagen var det belgiska domarenVerrees Josef som gav sin syn på saken; 15 månader, nice type, exellent head (tänk så olika bedömning!) good reach of neck, level topline, good quarters and super coat condition, moved well but free showing would do him good. ( Ja vi får träna på att Wilde kan stå mer fritt utan att han får godis hela tiden.) På typ och helhetsintryck var det kryssat utmärkt.Wilde fick en etta och ett hederspris och en fjärde placering.

Siri gjorde ett bra jobb med honom, men han är rätt pigg och busig och lyckades nästan på söndagen att krångla sig lös i ringen....men kopplet hamnade som en snara runt nosen och Siri lyckades hålla honom fast...och fick halat sig närmare och lyckades lägga tillbaka kopplet. Det hade inte varit så kul med en lös Wilde under pågående bedömning....Men i stort sett skötte han sig mycket bra!!
Under fredagen var Siri med och visade gruppen...som vann och gick vidare till finalen!...där de åkte ut. På lördagen skulle vi hem för att fira vår tjugoåring o Siri kunde inte vara med och hjälpa till med gruppen....men även denna dag vann de!!...gick vidare och slutade som BIS-tvåa!!!! Fantastiska resultat presterade många från kennel Flatterhaft . !!!!!!! På hemsidan presenteras resultaten.

På bilden syns gruppen från fredagen;
1 Hp UPPFÖDARGRUPP
Oplacerad i stora ringen

FLA. MOVIESTAR - Karin
FLA. PROOVE - Jessica
FLA. STAINLESS STEEL - Anna
FLA. NOVALINE - Siri


Idag är vi alla lite trötta men ändå nöjda och ser framemot nästa utställningstillfälle som blir i Gustafsberg den 30 augusti. Men först skall vi på kennelns årsträff 25-26 juli!!

Inga kommentarer: