Wilde & Cosby

Wilde & Cosby
I denna blogg kan du följa Wilde & Cosby, två goa och busiga hundar, i deras vardag, träning och på tävling. Lämna gärna ett tassavtryck i bloggen eller vår gästbok!

lördag 20 mars 2010

BIRDEY FYLLER ETT ÅR IDAG!!







Ett litet kalas med blåbärsglasstårta och några paket har hunnits med. Birdey såg mycket nöjd ut med sin snörboll och en annan frisbee liknande leksak samt två olika goda tuggben!! Blåbärsglasstårta smaskade de i sig alla tre...glass och blåbärssylt smetades över köksgolvet...men det skulle ändå skuras...Nu har de tagit sig en tupplur i väntan på nästa promenad....

Birdey är en mysig kille med olika egenskaper...ibland uppträder han som clown och far runt som en stolle och lockar till skratt....eller som en mycket snäll och försiktig skolgosse som kikar lite under "lugg"..Mysa och gosa i soffan älskar han...en riktig soffprins....men när han är ute och springer och busar med Wilde...kan han utan att tveka ta ett rejält grepp över Wildes halsskinn och kan utan skrupler släpa Wilde baklänges i snön...o om inte Wilde var beredd på "angreppet" sitter han ordentligt fast stackaren...nåväl...när Wilde får chansen tar han igen det...men är mycket juste mot sin lillebror...som kaxigt i underläge kan ligga och klappra med tänderna...inte ger han sig så lätt....Fast mest är det bus och lek i snön...o full fart...de har verkligen jätte kul tillsammans!!

Birdey är också den som räknar ut hur man tar sig ut...om de är instängda...han är inte rädd för kompostgaller och med stor envishet brukar han lyckas ta sig fram dit han vill. Han har också lärt Wilde att han inte är lika låg som Cosby....så nu seglar de med lätthet över grinden i trädgården....Wilde har aldrig ens förstått att han kunde det...innan Birdey visade hur lätt det var... Så till våren blir det ett nytt betydligt högre staket och grind.

Att lära sig olika saker tycker också Birdey är jätte roligt och han älskar när man ägnar tid åt bara honom...Siri som är hans matte är förstås den som jobbar mest med honom...men är han med mig och Wilde ut får han också träna lite...Han är jätte ivrig och tycker det mesta är kul....om det skulle vara något som han inte har lust att göra...till exempel i början när han inte ville åka bil....då lägger han sig rätt och slätt ner och vägrar att resa på sig...tja det är också en lösning;) men nu hoppar han in i bilen själv och tycker nog det mesta är rätt kul!!

Med andra ord...Birdey är en mångfacetterad kille som vi är mycket glada att få dela vår tillvaro med. Goa kompisar är också alla tre killarna....o har de varit ifrån varandra en längre stund...är de alltid lika glada att se varandra igen!..

Inga kommentarer: