Wilde & Cosby

Wilde & Cosby
I denna blogg kan du följa Wilde & Cosby, två goa och busiga hundar, i deras vardag, träning och på tävling. Lämna gärna ett tassavtryck i bloggen eller vår gästbok!

lördag 15 november 2008

Valpträff på Kennel Flatterhaft...


...var det igår för årets valpar. Roligt att så många ur Wildes kull kom för att delta! O äntligen fick vi träffa Elvis....Wildes pappa!!! Han var jätte snygg och trevlig!!...o Wilde fick pussa och busa lite med honom!! Många pussar blev det även på brorsan Duffy!!


(På bilden syns Wilde o pappa Elvis - Puss & Kram)

Wildes uppfödare Anneli Karlsson hade ordnat med en trevlig dag full av aktiviteter för oss valpägare. Fyra olika stationer fanns att pröva på och fyra av Annelis valpköpare, sedan tidigare, med rutin och kunskap visade oss olika övningar. Cirka 20
valpar deltog och vi delades i två grupper. Innan lunch fick vi pröva på utställningsringen, där vi av Anna Lyckner fick kunskap om hur en utställning går till och många tips att tänka på vad det gäller hur man ställer upp...vad man skall tänka på!!! Det är en hel del...lite har vi hunnit öva innan på utställningar vi deltagit i med alla tidigare tips av Anneli...men detta är något man behöver träna mycket på för att få rutin!!

På station nummer två var det tips om apporteringsträning som Jonas Lyckner höll i. Det är mycket att tänka på även där....o lydnaden/samarbetet är grunden för en lyckad apportering....ingen ide att börja för tidigt om hunden inte lärt sig inkallning, stanna kvar osv. Vilt fick alla valparna pröva...o reaktionerna var lite olika....allt i från "den fågeln tar jag direkt"....till..."usch vad var detta???" Fast efter en liten stund så visade alla intresse och den övervägande delen höll fågeln i munnen. Wilde har ju bara prövat en gång tidigare...han nosade lite först och funderade....sedan tog han den!!

Sedan var det dags för medhavd lunch...grillen var tänd och möjlighet fanns att grilla...eller värma sig vid grillen....det var en rå och kylig dag, fast som tur var så slutade det regna och det blev uppehåll. Men det blir kallt när man står länge och tittar på...långa stunder med passivitets träning för hundarna blev det.....o det är bra. Wilde satt eller låg väldigt lugnt och tittade på...jag är jätte nöjd med hur han uppförde sig vad det gäller den biten...skönt med en hund som inte fryser....Cosby hade inte uppskattat att vara stilla så länge i kylan!

Efter lunch var det dags för att lära sig samt prova på inlärning av närsök. Det var Carola Carlsson som höll i den. Carola som vi på morgonen hämtade upp tillsammans med hennes goa o duktiga hund Kajsa. Carola hade brutit foten och vi lyckades stuva in både henne, Kajsa, kryckor o rullstol i vår bil på morgonen....;) Det var klart en extra bonus då Carola är jätte trevlig och duktig och gärna delar med sig av sin kunskap....tack!! Wilde såg inte alls ut att ha något emot att dela sitt utrymme med Kajsa....tvärtom;) han blev överförtjust....Kajsa såg ut att ta det med jämnmod och kanske hon uppskattar lite äldre kavaljerer!....men lugnet lade sig och de kopplade av bra båda två i bilen.

I närsöket med godis funkade det bra för Wilde...det jag missat är att lägga till en handsignal...så det får vi jobba in. I närsöket med små dummies fungerade det på ett vis...han fann dem och tog dem....men varför lämna till matte?? Så efter..."jag springer runt lite själv med dom" lämnade han av någon till mig....lade ner någon på marken som jag tog...mest var han olydig/busig...men det har jag redan konstaterat i tidigare blogginlägg...att han har kommit på att det går att behålla det roliga för sig själv....o att skall jag träna detta...så är det långlina som gäller.....framförallt träna störningsfritt....gärna inomhus. Överlag var nog tikarna mer sammarbetsvilliga...några av hanarna var som Wilde mycket lockade av att nosa på alla spännande lukter som fanns på marken.

Sista stationen höll Malin Karlsson med sin hundar Mingla o lilla söta valpen Frossa i. Här förevisades det stoppsignal och hur man tränade in den. Sedan fick alla pröva. Jag tränar stoppsignal på våra promenader....Wilde går ofta lös och kommer kanonbra på inkallning och reagerar direkt på stoppsignal....vilket säkert ingen ens kunde föreställa sig när de såg Wildes uppvisning.
Han var ett under av olydighet....sprang runt med nosen i backen...skällde på "spöken" i skogen....var inte ens intresserad av sin leksak....tog en sväng på "toa" o det tog ett tag innan jag kunde fånga in honom....hmmm, jag säger det igen...ny miljö eller störningsträning....LÅNGLINA.....han var helt klart olydigast av alla.

Sedan var det dags för hemfärd....trötta...lite frusna...var vi nog alla. Jag beundrar Carola som tappert deltagit under dagen med sin brutna fot....själv var jag jätte trött och mycket nöjd med dagen. Efter hemkomst och middag....blev det soffläge...somnade någonstans mitt i den virvlande isdansen.....Tack Anneli för en jätte trevlig valpträff!!!

Inga kommentarer: