Wilde & Cosby

Wilde & Cosby
I denna blogg kan du följa Wilde & Cosby, två goa och busiga hundar, i deras vardag, träning och på tävling. Lämna gärna ett tassavtryck i bloggen eller vår gästbok!

tisdag 6 januari 2009

MY DOG 2008

Två dagar har vi nu vistats på MY DOG...o Wilde har förutom att ställas ut fått en ordentlig miljöträning. Riktigt duktig har killen varit och finfin kritik har han fått. Bäst kritik fick han av den danska domaren under måndagen och vi har läst den om och om igen;). Det var endast två deltagande valpar under både måndagen och tisdagen. Den andra valpen vann båda dagarna....men måndagen var mkt jämn och jag tror att den andra valpen slutligen vann på ett bättre steg. Wilde som har ett härligt steg....orkar inte springa med samma spänst under ngn längre stund....o när han gör det är det stor risk för att han börjar studsa, busa och bita i kopplet. Wilde visades förtjänstfullt av Jessica Shöön och det såg jätte trevligt ut....men det är faktiskt mer nervöst att stå vid sidan av och titta på!...även om det samtidigt är roligt att titta på sin hund när någon annan visar upp.

Under måndagens nationella utställning var Wilde mer koncentrerad och lättare att visa för att under tisdagens internationella tappa lite av koncentration och var inte lika lyhörd. Han rörde sig inte lika bra som under måndagen. Men han är knappt nio månader och det är ändå bra träning för honom att delta....kanon bra miljöträning samtidigt.

Domare Svend Lövenkjaer. Måndagens kritik med hp o en andra placering lyder;
Mycket vacker helhet, vacker profil både i huvud och kropp. Härligt huvud mycket bra uttryck. Tillräckligt kraftigt nosparti. Bra övergång mot rygg. Rak rygglinje, korrrekt kors och svansansättning. Raka framben, lagom vinklat bakställ, väl markerat förbröst med tillräckligt lång bröstkorg. Härlig pälsstruktur som ligger flat mot kroppen. Rör sig med ett långt steg och härlig utstrålning.

Domare Moray Armstrong. Tisdagens kritik med en andra placering lyder;
Nice maskulin head. Very good neck, exc.bone, good forechest, nice topline & quartes(är inte riktigt säker på vad quarters är...det står stavat så i kritiken), would like a better lay of shoulder. moved ok.

Att sedan få träffa trevliga flatterhaftare med goa hundar och följa deras framgångar...vilka var flera under dagarna....är alltid lika trevligt. Dessutom kom vi hem med flera påsar fulla med hundgodis, diverse prover och annat smått o gott samt en fleeceoverall till Cosby....han såg inte helt nöjd ut med utstyrseln....verkar varm dock och med några smärre justeringar tror jag den kommer att kunna kännas bekväm. Tror att den kan vara varm och go när vi tränar, tänker lite extra på platsträningen;)....Fina reflexer fick vi också...o det behövs allt ett tag till.

2 kommentarer:

Helén Aasa sa...

Vad roligt att du är nöjd med den "lille" under helgen. Det är tufft för ynglingarna i den stökiga miljön. Lea ansåg att det var toppen att få vara monterhund, här fick man pussas hej vilt!

Karina sa...

Men Ingela, var det inte måndag du var där ? För det var då vi träffades ;) Men du kanske var där lör och sön med ?

Grattis iallafall till fin kritik :)
Jag hade också hur mycket godis med mig hem till en lycklig Daffie..

Ha det gott