Wilde & Cosby

Wilde & Cosby
I denna blogg kan du följa Wilde & Cosby, två goa och busiga hundar, i deras vardag, träning och på tävling. Lämna gärna ett tassavtryck i bloggen eller vår gästbok!

söndag 18 januari 2009

Träningshelg

Trötta och nöjda e de allt nu! Så där härligt "panik" trötta. Känner mig nästan lite "panik" trött själv..men samtidigt nöjd att ha kommit igång ordentligt igen.
Under lördagen körde vi viltspår tillsammans med Linda och hennes söta Briad fröken Lovis. Det var första gången de provade detta och det gick alldeles strålande bra....Lovis såg ut att uppskatta både spårandet och klöven. Wilde fick också två kortare spår....och nu såg han inte längre ut som om det kunde stå en galen ko i skogen och lurpassa på honom...han spårade lugnt och var intresserad och efter lite lek med klöven...så tog han den och gnagde lite samt bar den med tillbaka.
Cosby fick ett längre spår...jag hade lyckats komma lite för nära med ett av Wildes spår...så Cosby fick upp ett bakspår...men när jag stannade och vi backade tillbaka lite...så fick han upp rätt spår. Det var ju inte heller någon direkt ålders skillnad på spåren och de hade bara haft en liggtid på ett par timmar. Cosby tuffade fram som på räls...ringade vid ett tillfälle....och som vanligt när jag inte snitslat...så känns det ibland inte helt rätt...men Cosby fixade klöven...så det är ju igentligen bara att hänga med!!

Idag har ridhusträningen med Agility samt möjlighet att träna lydnad dragit igång. Cosby tycker verkligen det är jätte kul....men hans matte är väl inte så där överdrivet proffsig på detta...och lyckades under en stund träna slalom med fel ingång....tur man har snälla klubbkompisar som påpekar när det blir fel...Gungan är Cosby försiktig med...han gillar inte att det slamrar när den slår i backen...men jag tycker han har blivit tuffare...så han klarar det själv...men helst med lite stöd. Han tycker det är kul att köra flera hinder på raken...och ser verkligen glad och nöjd ut när vi håller på. Vi fick också köra en bana...det funkade också bra..men min dotter påpekade att han började se lite trött ut...så därefter blev det en paus på nästan en timme innan ett kortare lydnadspass.
Wilde är sprudlande glad och gör sina höga glädje hopp...det var nyttigt för honom att delta i ridhuset.....göra lite enklare övningar. Han fick också prova på att sitta kvar framför ett mycket lågt agilityhinder...jag slängde över en boll...han väntade tills jag sa varsågod...o då fick han hoppa över och busa med bollen...fungerade bra! Att bara ligga och ta det lugnt...tränade vi också på.
Ridhusträningen är varannan söndag...så där skall vi helt klart vara med de gånger som är planerade....skönt med tak över huvudet när man tränar!

1 kommentar:

Helén Aasa sa...

Det är ju kanon att ridhusträningen kommit igång. Vi kommer förhoppningsvis nästa gång, för nu är det höglöp som gäller.