Wilde & Cosby

Wilde & Cosby
I denna blogg kan du följa Wilde & Cosby, två goa och busiga hundar, i deras vardag, träning och på tävling. Lämna gärna ett tassavtryck i bloggen eller vår gästbok!

torsdag 12 mars 2009

Koppelpromenader...


när man heter Wilde...e inte kul...inte för Wildes matte heller..:( Deppigt värre...Wilde killen har blivit halt. Halt efter vila...upptäckte vi sent i lördags kväll...han linkade fram och var halt på sitt höger framben. Har inte märkt något tidigare...kanske har han sett lite tyngre ut i kroppen när han sprungit de senaste dagarna...men det är också allt.
Så tid hos veterinären fick vi i tisdags på Blå Stjärnan. Han reagerade inte vid böjproverna...veterinären fick inte fram någon hälta. Enligt de röntgenbilder som togs...så ser det ut att vara en benhinneinflammation i det långa rörbenet höger fram. Han gnällde när veterinären klämde där...men inte på det andra benet. Veterinären sa att det inte berodde på att han rört sig för mycket eller så...utan det var snabb tillväxt det hängde på...o visst har killen vuxit snabbt. Från en liten plutt...mindre än Cosby....till en rejäl kille på 35 kilo och det på 8 månader. Men det känns tråkigt....o jag är förstås orolig...vill ju att det skall bli bra igen så att det inte blir en långrandig historia. Koppelpromenader 2-3 veckor och så får han inflammationshämmande Rimadyl. Så håll nu tummarna för att det skall räcka med detta!!!
Idag har jag bara sett att han haltar på morgonen...under dagen har jag inte märkt något...mer än att jag tycker att han kanske rör sig lite stelt fram.
Aktiveringstips....som kan utföras i stillhet...men ändå är delar av jaktmoment eller något annat som för träningen framåt tas tacksamt emot!! Det är inte lätt att hålla en "racer" i stillhet....han har redan grävt stora groppar i trädgården...kan väl inte vara bra för frambenet....han har smulat sönder de stackars sista krukväxterna som fanns i köket....sliter det mesta han kommer över i små bitar....behöver inte längre fundera över om jag skall spara grattiskort eller andra vykort...Wilde tycker inte att sådant behöver sparas för framtiden...har också käkat upp en sockerkaka....och slickat i smörpaketet...han "pysslar" alltid med nåt...
Är det någon som behöver en grävskopa...en kompostkvarn....eller har något rivningsprojekt på gång...så går det bra att anlita Wilde!! Utanför vår ytterdörr finns dessutom en perfekt fälla...om någon inbrottstjuv skulle irra in på vår nedsläckta gård(lampan trasig) så tror jag att det belönas med en snygg underbensfraktur.....
På bilden överst en liten..liten Wilde som somnat i matskålen....nuförtiden somnar han inte i matskålen...men han ligger gärna till bords och äter:)

2 kommentarer:

Helén Aasa sa...

Stackars er!!
Hoppas att allt vänder snabbt till det bättre. Sitter och fundar och småler och tänker när jag läser, är det inte lite så att dom blir som sina namn?
Lea. ja vad kul detta börjar bli...

Karina sa...

Stackars Vilde, hoppas han blir bra hälsar Daffie.
Tänk om alla fick vara lika friska och krya som henne hälsar hon.

Krya på dig nu Vilde


Kra från oss i Brobacka