Wilde & Cosby

Wilde & Cosby
I denna blogg kan du följa Wilde & Cosby, två goa och busiga hundar, i deras vardag, träning och på tävling. Lämna gärna ett tassavtryck i bloggen eller vår gästbok!

måndag 1 juni 2009

Poolkillar



En väldigt snäll och omtänksam son kom hem med en fin badpool till killarna...men underbart är kort. De hade en härlig stund....men Wilde...som är en grävskopa...var givetvis tvungen att krafsa i botten och fixade två hål. Får se om det går att fixa....nu skall det bli kallt och dåligt väder igen...så den kanske inte behövs på ett tag. Idag var vi nere på lunchen vid sjön och killarna fick bada och busa av sig...så det finns en stor swimmingpool i närheten när den lilla nu är ur funktion.

Nästa måndag skall Wilde läggas in på Blåstjärnan över dagen och genomgå både en hältutredning samt sövas för att veterinären skall kolla ner i halsen och eventuellt i magen....detta för att försöka komma till rätta med hans trötthet. Jag tror att han har något krångel med halsen...även om basprovet inte visar på infektion. Eftersom han också varit halt till och från sedan slutet av mars månad...så vill de titta på detta igen. Förmodligen är det panostit...men enligt veterinären bör det följas upp. Så vi får se vad de kommer fram till.
Har nu satt på expot på Wilde...o plötsligt kan man tro att man lever i en relativt fästingfri värld...jag vet ju att det verkligen inte är så...men skönt att slippa plocka bort ca 30 om dagen...de flesta löst krypande i pälsen...det till och med sinkade mig i mina morgonbestyr innan avfärden till arbetet.
Wilde fick ett viltspår i helgen...rätt långt med två vinklar...han klarade det galant! Det är kul att följa efter honom....han är verkligen noggrann. Vid två tillfällen ringade han....men var rätt snabbt på spåret igen.

I lördags var jag på klubben och Cosby fick prova på flyball. Han har testat för rätt längesedan...men kom snabbt på hur man gjorde. Tassen på pedalen och så kommer bollen flygandes. Han klarade också att hoppa över fyra hinder...hämta bollen....och tillbaka över hindren till mig för att lämna bollen! Han är för härlig....vilken energi i värmen...o inte hade han någon lust att sluta heller.
Wilde fick lite socialträning, var jätte duktig. Satt/låg tyst lite på avstånd från de andra. Vi gick också runt och det fungerade också bra. Han tar sig! Vi var också nere på stora appellplanen som vi fick ha alldeles för oss själva och tränade på lite grundfärdigheter....funkade också...men Wilde tyckte det var varmt och ville hellre ligga under soffan i skuggan. Nu har jag en hund att träna och tävla med i kallt höst/vinterväder...o en som förmodligen hade kunnat prestera ett lydnadsprov i Saharas öken...han älskar att grilla sig i solen;)

Lägger in ett par poolbilder på killarna.

1 kommentar:

Anonym sa...

Hej igen!
Tack för bra länktipps. Där finns det verkligen mycket att läsa. Toppen!!
Vi önskar er en fin helg.
Kramar och nospussar
Ulrika med Russin