Wilde & Cosby

Wilde & Cosby
I denna blogg kan du följa Wilde & Cosby, två goa och busiga hundar, i deras vardag, träning och på tävling. Lämna gärna ett tassavtryck i bloggen eller vår gästbok!

torsdag 5 november 2009

Välkommen Birdey!!

....ja va ska man säga...jo att världens mysigaste och snällaste kille flyttat in hos oss. Han som vi förälskade oss i på unghundsträffen i september! Med Wilde var jag "gravid" i ett helt år...Birdey han kom visst störtande med storken....inte helt planerad....men en underbar överraskning!!
Fast lite nervöst också....skulle han bli accepterad av våra andra killar....o skulle han tycka om att komma hem till oss....sju månader gammal. Visst blev han accepterad.....på ett fantastiskt sätt tycker jag....är stolt över Wilde och Cosby som visade både tålamod och lät honom vara i fred på ett schysst sätt de första dagarna. Birdey själv var först på hugget...osäker på killarna...o tyckte visst att anfall var bästa försvar....men sedan såg han att ingen av killarna tänkte äta upp honom...så han taggade ner. Nu leker de och myser tillsammans. Sedan är det bara att hålla tummarna för att han kommer att klara att komma in i våra rutiner som också innebär att kunna vara ensam hemma de timmar som jag arbetar....Har för tillfället lite semester och hoppas att han skall hinna acklimatisera sig och känna sig trygg här hemma.
Lite bilder har det blivit från den första veckan...ligger under "mina bilder".
Visst har det också blivit lite gruff....Cosby och han rök ihop om ett ben...jag tror Cosby blev lite paff över det "terrierriv" som finns hos Birdey...men ilskan blåste snabbt över....o det var matte som "vann" benet den gången;)
Han är nu Siris hund att träna och tävla vad det lider. Utställningsringen kommer han förstås att äntra...första utställning blir adventsutställningen....o sedan blir det My Dog...som junior...spännande!!
Birdey är en försiktig herre....och en hel del krut kommer att läggas på miljöträning. Bil tycker han inte om att åka...men eftersom det ändå blir en del bilåkande...så har han redan börjat vänja sig och kan till och med hoppa upp med framtassarna själv....med lite lock och pock.
Sprungit i skogen tillsammans med Cosby och Wilde har han gjort varje dag....lite godissök där vi jobbar med söksignalen. Inkallningen är jätte bra...den kunde han perfekt. Lyhörd är han och han går så nära i koppel att jag faktiskt trampat den stackaren på tassen.
Ikväll fick han pröva på att leka med Dogsmart....plocka bort cylindrar som döljer godis....o va han tyckte det var roligt...han viftade på hela kroppen och såg så glad och stolt ut när han lyckades....jag kommer nog inte helt kunna hålla fingrarna borta från träningen.

1 kommentar:

Anonym sa...

Hej!

Så kul att läsa om er och LYCKA TILL!!

Kramar
Ulrika med Russin